Dichterbij Taal & Tekst in een nieuw jasje

Dichterbij Taal & Tekst

Vorige week is de fonkelnieuwe website van Dichterbij Taal & Tekst online gekomen. En wat ben ik er blij mee!

Een tijd geleden kwam ik in contact met Peter van Winkelkring.nl. Hij zocht tekstschrijvers die een aantal blogs voor zijn bedrijf wilden schrijven. In ruil daarvoor bood hij aan om een volledig SEO-proof website te bouwen.

Schrijven in ruil voor een website

Een prachtdeal! En dus ging ik aan de slag. Ik schreef 10 artikelen voor Winkelkring. Dit is een online buurtwinkel-project in twee delen. Hiermee kunnen zowel consumenten als ondernemers hun voordeel doen. Het eerste deel van het tweeluik is een website. Deze trekt lokale ondernemers aan en legt uit hoe ze hun online business een boost kunnen geven. Het 2e deel bestaat uit een e-commerce-platform. Hier bieden lokale ondernemers hun producten of diensten aan. De consument krijgt zo een “best of both worlds” ervaring waarbij het gemak van online winkelen gecombineerd wordt met het voordeel van de ondernemer in de buurt.

De onderwerpen waarover ik schreef waren onder andere; ‘Hoe kom je hoger in google’, ‘wat is een robot.txt bestand’ en ‘hoe maak je een xml-sitemap’. Tijdens deze opdracht kreeg ik ontzettend veel waardevolle tips en een interessante inkijk in de wereld van de online marketing en ondersteunende technieken.

Peter blijkt superhandig met websites en weet alles van SEO. Daarnaast kan hij ook logo’s en huisstijlen ontwerpen.

De nieuwe website die Peter maakte, is veel mooier geworden dan ik van te voren had verwacht. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. En dan niet alleen met de lay-out en de opbouw maar ook met de handige functionaliteiten en de techniek die erachter zitten.

Nieuw logo voor Dichterbij

Trouwens, ook mijn logo is fonkelnieuw. Ontworpen door Sara Muis. Zij heeft mijn wazige wensen prachtig vertaald en de naam ‘Dichterbij’ een ‘gezicht’ gegeven.

Dichterbij Taal & Tekst

Ik ben reuze benieuwd wat jullie er van vinden. Dus neus gerust even rond en laat vooral een reactie achter.